Αρχικές αιτήσεις (nomination) ενδιαφερόμενων φοιτητών Erasmus

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν σπουδές με το πρόγραμμα Erasmus σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού κατά το εαρινό εξάμηνο 2024-2025 θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αρχικής αίτησης (nomination), ώστε να εξασφαλίσουν θέση στο συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο προτίμησής τους.

Δείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus εδώ: https://www.ba.ihu.gr/student-mobility/

Και τα συνεργαζόμενα ιδρύματα εδώ: https://www.ba.ihu.gr/academic-partners/

Αφού επιλέξετε το Πανεπιστήμιο στο οποίο θέλετε να σπουδάσετε (αξιολογείστε διάφορα στοιχεία από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου που αναφέρεται σε «Erasmus studies/ students», όπως τοποθεσία, γλώσσα διδασκαλίας, κόστος ζωής, κόστος διαμονής, κ.α.) θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι υπάρχουν μαθήματα που αντιστοιχούν σε 20-30 ECTS τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο εαρινό εξάμηνο και να αντιστοιχίσετε σε μαθήματα του δικού μας προγράμματος σπουδών (δηλαδή είναι μαθήματα από προηγούμενα εξάμηνα που δεν έχετε περάσει ή μαθήματα που θα πάρετε στα επόμενα εξάμηνα, είτε σε εαρινό είτε σε χειμερινό εξάμηνο).

Για την επιβεβαίωση ότι τα μαθήματα που θα επιλέξετε μπορούν πράγματι να αναγνωριστούν, θα στείλετε ένα e-mail με τις επιλογές σας και τις αντιστοιχίσεις που θεωρείτε κατάλληλες σε μαθήματα του δικού μας προγράμματος σπουδών στον συντονιστή Erasmus του Τμήματος, κ. Φραγκίδη Γαρύφαλλο (gary.fragidis@ihu.gr, 2321049310).

Στη συνέχεια θα απευθυνθείτε στο γραφείο Διεθνών Σχέσεων (Κτίριο Διοίκησης, 2ος όροφος) για να κάνετε την αρχική σας αίτηση (nomination). Υπεύθυνη κ. Τσαρούχα Σοφία, 2321049115, eu@ihu.gr.   

Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, καθώς κάθε Πανεπιστήμιο έχει τις δικές του προθεσμίες λήψης και αποδοχής αυτών των αρχικών αιτήσεων.